COVID-module
Al bijna een jaar werken we zo veel mogelijk thuis. De komende tijd hopen we stap voor stap terug te kunnen naar onze werkplek, waarbij de veiligheid, gezondheid en het comfort van de medewerkers natuurlijk voorop staan.

Met de Healthy Building Index tool kunnen gebouweigenaren en werkgevers op laagdrempelige, efficiënte en anonieme wijze inzicht krijgen in de ervaringen van medewerkers met de luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid op hun werkplek. De resultaten uit de beknopte enquête worden gecombineerd met gebouwkenmerken om te bepalen of de potentie van het gebouw volledig wordt benut.
De speciale COVID-module toetst daarnaast de tevredenheid van de medewerkers met de getroffen maatregelen op de werkvloer om de kans op besmetting met COVID-19 te verlagen.

Aerosolenroute
Om gebouweigenaren verder te ondersteunen om de werkomgeving zo gezond mogelijk te houden, heeft DGMR het monitoringssysteem SAM Air ontwikkeld. Hiermee wordt de luchtkwaliteit in een ruimte (CO2-concentratie) gemonitord en gebruikt om de kans op besmetting via de aerosolenroute te bepalen en veilig gebruik van de ruimten te ondersteunen.

  • dr. ir. Marije te Kulve

    lighting + indoor climate specialist

    dr. ir. Marije te Kulve

    lighting + indoor climate specialist

    achtergrond
    TU Eindhoven, Bouwfysica aan de faculteit Bouwkunde (MSc) en Universiteit Maastricht, Humane Biologie aan de faculteit FHML (PhD)

    specialisme
    licht en gezondheid, thermisch comfort, productiviteit, onderzoeksmethodologie

    Klik hier voor meer informatie over Marije. 

  • ir. Arjen Raue

    European Lighting Expert + indoor climate specialist

    ir. Arjen Raue

    European Lighting Expert + indoor climate specialist

    achtergrond
    TU Delft, Bouwtechnologie, Lighting Design Academy

    specialisme
    verlichting, thermisch comfort, klimaatinstallaties, green star AP

    Klik hier voor meer informatie over Arjen.