ir. Arjen Raue – European Lighting Expert + Indoor Climate Specialist

Mijn naam is Arjen Raue. In mijn jonge jaren heb ik Bouwtechnologie gestudeerd aan de TU Delft, waarbij ik veel geleerd heb over architectuur, bouwmanagement en bouwfysica. Tijdens mijn studie ontstond mijn liefde voor het vak binnenmilieu. Ik vond het leuk om op het snijvlak van techniek en mensen te zitten, en dat doen we bij bba natuurlijk constant. Je moet echt een puzzel oplossen en het resultaat is, als het goed is, blije mensen. Dat geeft voldoening.

Wat ik sterk vind aan bba, is dat wij de traditionele kijk van een adviesbureau graag omdraaien: niet kijken welke cijfers, normen of richtlijnen gehaald moeten worden, maar juist kijken vanuit de mens en hoe je die nu van een gezonde en comfortabele werkomgeving voorziet.

Binnen bba specialiseer ik mij in verlichting en ben ik vooral werkzaam bij hogescholen en universiteiten of gebouwen die kritisch zijn met visueel comfort, zoals controlekamers. Daarnaast vind ik buitensporige projecten waarbij je moet improviseren erg leuk, zoals het meten van thermisch comfort in treinen of een binnenklimaatproject dat ik in Cyprus heb uitgevoerd. De uitdaging maakt het voor mij erg aantrekkelijk.

Ik vind het verder leuk om kennis over te dragen dus doe dat zo veel mogelijk. Zo geef ik regelmatig les aan arbeidshygi├źnisten, aan de opleiding Bouwfysica en hebben we jaren geleden geholpen bij het schrijven van de ISSO 74-norm. Tevens ben ik European Lighting Expert en voorzitter van diens examencommissie.

 • ir. Arjen Raue

  European Lighting Expert + indoor climate specialist

  ir. Arjen Raue

  European Lighting Expert + indoor climate specialist

  achtergrond
  TU Delft, Bouwtechnologie, Lighting Design Academy

  specialisme
  verlichting, thermisch comfort, klimaatinstallaties, green star AP

  Klik hier voor meer informatie over Arjen.