ir. Froukje van Dijken – Healthy Building Specialist + Unitmanager

Ik ben Froukje van Dijken, geboren in 1980 en opgegroeid in een klein dorpje in de buurt van Eindhoven, waar ik Bouwkunde heb gestudeerd. Vooral de menselijke kant van bouwfysica vond ik belangrijk en interessant. Mijn afstudeerrichting was de FAGO (fysische aspecten gebouwde omgeving), waarbij ik onderzoek deed naar de binnenluchtkwaliteit in scholen en de effecten daarvan op kinderen. Na mijn opleiding belde Atze mij op of ik bij bba wilde komen werken. Dat doe ik nu al 15 jaar, en het bevalt uitstekend.

Ik vind dat bba echt een toegevoegde waarde kan zijn voor opdrachtgevers doordat wij altijd de menselijke kant benadrukken. De gebruikers staan centraal, niet de gebouwinstallaties. Zo proberen we ook onze adviezen te schrijven: het gaat niet om algemene adviezen waar de gemiddelde schooldirecteur niks mee kan, maar juist om een individuele aanpak per project.

De leukste projecten vind ik die op scholen. Niet alleen vanwege de kennis die ik heb maar ook omdat het zo betekenisvol is. Ik kan daarbij de grootste bijdrage leveren. In de tijd die ik al bij bba werk, zijn de projecten echt met mij zijn meegegroeid. In eerste instantie waren we vooral bezig met binnenmilieu op de kaart zetten en bewustzijn creƫren, maar we zien dat de hedendaagse projecten steeds complexer worden. Daarnaast ben ik tegenwoordig unitmanager van bba, omdat Atze zelf een stapje terug wilde doen om ruimte te maken voor zijn baan als professor aan de TU Delft.

 • ir. Froukje van Dijken

  healthy building specialist + unitmanager

  ir. Froukje van Dijken

  healthy building specialist + unitmanager

  achtergrond
  TU Eindhoven, Fysische Aspecten van de Gebouwde Omgeving (FAGO) aan de faculteit Bouwkunde

  specialisatie
  binnenmilieu in scholen en kinderdagverblijven, luchtkwaliteit, onderzoeksmethodologie, klimaatregeling, kennisoverdracht

  Klik hier voor meer informatie over Froukje.