dr. ir. Atze Boerstra – Feelgoodbuilding Specialist + Managing Director

Ik ben Atze Boerstra, woon in Rotterdam en kom uit Emmen in Drenthe. Ik heb werktuigbouwkunde gestudeerd aan de TU Delft en ben gepromoveerd aan de TU Eindhoven. Na mijn opleiding heb ik een tijdje in de Verenigde Staten en de Rijksoverheid gewerkt, voordat ik bba binnnemilieu oprichtte. Dat is inmiddels 26 jaar geleden.

Tijdens mijn opleiding in Delft merkte ik al dat ik niet zozeer de machines en installaties – waarbij het vooral over stenen en kanalen gaat – interessant vond, maar juist het snijvlak van dit onderwerp met de gebruikers en de gebouwde omgeving. Je moet beide gebieden ook echt begrijpen wil je goed kunnen adviseren op dit snijvlak. Ik probeer met bba juist hierin van meerwaarde te zijn voor onze opdrachtgevers: pas wanneer alle architecten en ingenieurs geen raad meer weten met een binnenmilieuprobleem, komen wij om de hoek kijken.

Die complexe projecten waar eigenlijk niemand raad mee weet, zijn precies degenen die mij het meest aanspreken. Ingewikkeld is leuk. De uitdagende projecten zijn mij dan ook het meest bijgebleven. Denk bijvoorbeeld aan de Fieldlab-evenementen die we recentelijk hebben uitgevoerd. Het is enerzijds leuk om tijdens de finale van het Songfestival waar heel Europa naar kijkt metingen uit te voeren, maar tegelijk ook een project waarmee je de maatschappij verder probeert te helpen. Daarnaast heb ik ook veel projecten uitgevoerd voor penitentiaire instellingen, verpleeghuizen en als onafhankelijke partij bij rechtszaken. Niet alleen complex, maar ook erg betekenisvol.

Naast mijn werk bij bba ben ik ook actief als Hoogleraar Gebouwinstallatie-innovatie aan de TU Delft, schrijf ik regelmatig mee aan normen en richtlijnen (denk aan CEN-normen en het PvE Gezonde Kantoren) en heb ik bestuursfuncties beoefend bij onder andere TVVL, REHVA en ISIAQ.

 • dr. ir. Atze Boerstra

  feelgoodbuilding specialist + managing director

  dr. ir. Atze Boerstra

  feelgoodbuilding specialist + managing director

  achtergrond
  TU Delft, Klimaatregeling, faculteit Werktuigbouwkunde & promotie TU Eindhoven, unit Building Physics & Systems (BPS)

  specialisatie
  thermisch binnenklimaat, luchtkwaliteit, beleidsadvisering, PPS/DBFMO projecten, installatietechniek, research & development, rechtszaken

  Klik hier voor meer informatie over Atze.