ir. Tim Beuker – WELL AP + Indoor Climate Specialist

Mijn naam is Tim Beuker. Ik ben geboren in Houten en heb gestudeerd aan de TU Delft, in de richting van Architectuur en Bouwtechnologie. Mijn afstudeeronderzoek was een interessante opdracht, waarbij het doel was om een goed en gezond gebouw te ontwerpen op een sterk belaste locatie met erg slechte luchtkwaliteit. Dat was een grote uitdaging en ook de vonk die mijn interesse in binnenmilieu en gezonde gebouwen deed ontvlammen. Na mijn afstuderen ben ik direct aan de slag gegaan bij bba.

Ik vind dat bba een echte toegevoegde waarde is voor opdrachtgevers omdat wij een van de weinige bureaus zijn die veel kennis heeft van de relatie tussen mensen en gebouwen op het gebied van gezondheid. Methodologisch zijn we ook sterk, vind ik. We kennen de literatuur op een bepaald gebied nog relatief schaars is, weten we hoe we een onderzoek goed moeten aanvliegen. Binnen bba specialiseer ik mij vooral in luchtkwaliteit en thermische behaaglijkheid en trek ik het voortouw in de WELL Building Standard-projecten die wij oppakken.

Het leukste aan werken bij bba vind ik de kennisontwikkeling die we met z’n allen tijdens projecten opdoen. Zo hebben we bijvoorbeeld geholpen bij het eerste WELL-gecertificeerde gebouw in Nederland en het opzetten van een WELL-Portfolio of een organisatie-brede gezondheidsstrategie. Ook hebben we een aanzienlijke bijdrage geleverd bij de Fieldlab-evenementen tijdens COVID-19. Dat zijn allemaal projecten waarbij zowel de opdrachtgever als wij aan het zoeken zijn naar wat de beste manier is om het aan te pakken. Juist daar krijg ik energie van. Uitdaging is echt een rode draad voor de projecten die ik graag doe.

In mijn vrije tijd ben ik onder andere actief als Thermal Comfort Advisory bij WELL.

 • ir. Tim Beuker

  WELL AP + indoor climate specialist

  ir. Tim Beuker

  WELL AP + indoor climate specialist

  achtergrond
  TU Delft, Bouwtechnologie en Architectuur aan de faculteit Bouwkunde

  specialisatie
  WELL AP en WELL Faculty Member, binnenmilieu in utiliteitsgebouwen (bestaand en nieuwbouw) en complexe gebouwinstallaties

  Klik hier voor meer informatie over Tim.