ir. Stijn van der Horst – Indoor Climate Specialist

Ik ben Stijn van der Horst en ik kom uit Den Bosch. Ik heb HBO Bouwkunde gestudeerd en ben daarna verder gegaan met de master Archtitural Building and Planning, specialisatie Building Physics and Services. Vervolgens ben ik in 2019 bij bba binnenmilieu gaan werken. Die keuze was vooral gebaseerd op het feit dat ik het onderwerp binnenmilieu altijd al interessant heb gevonden. We leven 90% van onze tijd in gebouwen. Uiteindelijk maak je een gebouw voor de mensen en dat is precies waar bba zich op focust.

bba heeft een toegevoegde waarde omdat het nadruk legt op de gebouwgebruiker. Dat wordt snel vergeten door bijvoorbeeld aannemers en installateurs, die toch het gebouw en haar systemen op één zetten. Bij bba staat de gebruiker voorop en komen de energieprestaties en gebouwfuncties op twee.

Mijn specialisme zit hem denk ik in het monitoren van het binnenklimaat en dat omzetten in een toepasbaar advies. Dat vond ik altijd wel leuk, op de TU al. Het meten klinkt goedkoop, maar het stukje advies vind ik daarin heel belangrijk. Hoe kan je metingen omzetten naar waardevol advies is een vraag die ik bij vrijwel al mijn projecten behandel. Dit heb ik ook gedaan bij wat ik zelf als mijn leukste bba-project beschouw: het monitoren van de luchtkwaliteit tijdens de Fieldlab-evenementen. Dit was erg leuk omdat het maatschappelijk zo bekend en relevant was.