Mark Verlinde – HVAC + Indoor Climate Specialist

Ik ben Mark Verlinde, geboren in 1969. Van jongs af aan ben ik al een technicus en ik heb ook een uitgebreide technische achtergrond. Ik heb achtereenvolgend de LTS, MTS en HTS gevolgd. Direct na mijn opleiding ben ik onder andere de regel- en installatietechniek ingedoken en heb ik samen met een vriend van mij een inregelbedrijf opgericht. Dat heb ik zo’n 10 jaar gedaan. Rond die periode kreeg ik te horen dat Atze (die ik al een tijdje kende) ging promoveren en daardoor niet zo veel tijd meer had voor zijn werkzaamheden bij bba. Hij heeft toen, in 2009, gevraagd of ik hier wilde komen werken.

Wat ik knap vind van bba dat ze twee poten heeft: eentje in het wetenschappelijke en eentje in het praktische, in het werkveld. We zoeken echt naar hoe we een brug kunnen slaan tussen deze twee uitersten. We vertalen de complexe informatie naar toepasbare adviezen voor mensen. Voor mij is dat ook leuk, want ondanks dat ik een expert ben, moet ik de doorsnede schooldirecteur of technische medewerker wel zonder poespas kunnen uitleggen wat en waarom iets precies mis is. Dat is nog wel eens een uitdaging.

Ik word vaak gezien als de installatiespecialist van bba. Ik houd mij vooral bezig met ventilatie- en gebouwbeheersystemen, en doe dit sinds het begin van COVID-19 steeds eerder in de ontwerpfase en op strategischer niveau. Ik heb bijvoorbeeld recentelijk met Atze gewerkt aan een project rondom ventilatie en besmettingsrisico van corona op Nederlandse overheidsschepen. Dit was een lang en uiteraard niet alledaags project waar bba er wel vaker een van heeft. De bevindingen van dit project mochten we zelfs presenteren op het CLIMA-congres 2022. 

 • Mark Verlinde

  HVAC + indoor climate specialist

  Mark Verlinde

  HVAC + indoor climate specialist

  achtergrond
  Hogeschool Utrecht, Integrated Circuit Design en 10 jaar een eigen inregelbureau gehad.

  specialisme
  Gebouwgebonden klimaatinstallaties, regelstrategie├źn en analyse (dis)functioneren klimaatinstallaties.

  Klik hier voor meer informatie over Mark.