Froukje van Dijken ontvangt B.J. Max Prijs 2019!

Tijdens de TVVL Techniekdag ontving Froukje van Dijken de B.J. Max Prijs 2019 in de categorie bewezen talent voor haar oeuvre op gebied van gezonde scholen: PvE frisse scholen, onderzoek en advies in schoolgebouwen en werkzaamheden bij de GGD Rotterdam.

Gezonder binnenmilieu

Froukje van Dijken is vereerd met de erkenning. “Zo’n 15 jaar zet ik me in voor een goed binnenklimaat op scholen. Ik ben blij met de waardering daarvoor. Gelukkig is er al veel veranderd op het gebied van binnenmilieu. Scholen hebben veel betere ventilatie en er is veel aandacht voor Frisse Scholen, de richtlijn waar bba aan de wieg stond. We zijn er echter nog niet. Er moet meer aandacht komen voor de oplevering. Dan wordt het binnenklimaat in de praktijk ook echt zoals de school het vooraf bedoelde.”

Dat Froukje altijd zeer actief geweest is op het gebied van binnenmilieu en gezondheid, blijkt uit de indrukwekkende lijst die de jury memoreerde. Sinds 2003 is ze bezig met onderzoek op het gebied van binnenmilieu en in het bijzonder in scholen. Ze publiceerde artikelen in nationale en internationale vakbladen en presenteerde op (inter)nationale congressen. Ze was adviseur Gezond Binnen bij het Longfonds en Medisch Milieukundig Adviseur bij de GGD Rotterdam-Rijnmond. Als specialist in de Building in Use-methodeaanpak heeft Froukje ervoor gezorgd dat in veel scholen nu een gezonder binnenmilieu heerst en het bewustzijn van deze problematiek sterk is gegroeid.

B.J. Max Prijs

Deze prijs is een aanmoediging en blijk van waardering voor vakgenoten die kans zien het resultaat van studie en onderzoek op een voor alle geïnteresseerden toegankelijke wijze te publiceren. Voor de tweede keer ontvangt een collega van bba binnenmilieu deze prijs. Eerder werd hij uitgereikt aan directeur Atze Boerstra. Sinds vorig jaar reikt de jury naast de B.J. Max Prijs aan een bewezen talent, ook de B.J. Max Prijs uit aan een aankomend talent. Dit jaar ging de onderscheiding naar Rick Kramer.

 

 • ir. Froukje van Dijken

  healthy building specialist + unitmanager

  ir. Froukje van Dijken

  healthy building specialist + unitmanager

  achtergrond
  TU Eindhoven, Fysische Aspecten van de Gebouwde Omgeving (FAGO) aan de faculteit Bouwkunde

  specialisatie
  binnenmilieu in scholen en kinderdagverblijven, luchtkwaliteit, onderzoeksmethodologie, klimaatregeling, kennisoverdracht

  Klik hier voor meer informatie over Froukje.