Arjen Raue is European Lighting Expert

Eind september ontving collega Arjen Raue zijn certificering als ELE. Na in juni cum laude geslaagd te zijn voor zijn examen bij de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV). Daarmee hoort hij nu bij de selecte groep van European Lighting Experts (ELE). In Nederland is Arjen Raue een van de slechts dertien ELE’s.

Professioneel adviseren

DGMR en BBA Binnenmilieu beschikken nu over hoogstaande kennis op het gebied van licht en verlichting. De European Lightning Expert staat garant voor inzicht in de samenhang en gedegen advies over verlichtingstechniek en -ontwerp. Arjen Raue beoordeelt niet alleen lichtplannen, hij ontwerpt ze ook zelf en rekent ze door. Hij kent niet alleen de techniek, maar beheerst ook de regelgeving en de energie-, milieu- en visuele aspecten die bij verlichting horen.

Het ELE-examen van Arjen Raue bestond uit een verlichtingsontwerp voor een autobedrijf. Daarnaast een mondeling examen over onder andere fotometrie, visuele ergonomie,elektrotechniek en human centric lighting. De ELE-registratie heeft een geldigheid van vijf jaar en wordt bij gebleken expertise telkens met vijf jaar verlengd.

 • ir. Arjen Raue

  European Lighting Expert + indoor climate specialist

  ir. Arjen Raue

  European Lighting Expert + indoor climate specialist

  achtergrond
  TU Delft, Bouwtechnologie, Lighting Design Academy

  specialisme
  verlichting, thermisch comfort, klimaatinstallaties, green star AP

  Klik hier voor meer informatie over Arjen.